Menu Luk

Sjov måde at give penge på – 5 måder at få pengegaven til at være lidt sjovere

Sjov måde at give penge på

Ideerne er lavet i samarbejde med supersejeting.dk

Der er rigtig mange, som vælger at give penge i gave, når nogen har fødselsdag, når det er jul, konfirmationer, bryllupper og lignende begivenheder. Det er selvfølgelig en rigtig fin gave at modtage, som man helt sikkert kan bruge til noget, men på selve dagen, når man modtager den, kan det også være en lidt kedelig gave, fordi den typisk befinder sig i en lille kuvert sammen med et kort.

Derfor skal der herunder handle om, hvordan du får pengegaven til at være lidt sjovere. Det kan man nemlig særligt gøre ved at pakke den ind på en bestemt måde eller med noget ekstra med i gaven. På https://www.supersejeting.dk/ kan du finde en masse sjove ting, som måske kan bruges til pakke pengegaven ind – ellers kan du også få yderligere inspiration herunder.

Med et tilhørende kærligt brev

Hvis man gerne vil have, at pengegaven ikke bare er en kuvert med nogle penge og et lille tillykke-kort i, så kan man eventuelt tænke lidt over, om man skal gøre lidt ekstra ud af det kort, som hører med til pengegaven.

Der er nemlig rigtig mange, der skriver noget simpelt i retning af “stort tillykke med fødselsdagen, jeg er glad for, at jeg måtte være med til at fejre dig i dag”. Det er selvfølgelig også helt tilstrækkeligt, hvis man ikke kender personen som godt, men hvis man eksempelvis give en pengegave til sit barn eller barnebarn, så kan man måske skrive et mere kærligt brev. Et bred, som modtageren af pengene faktisk vælger at beholde i stedet for bare at smide ud. Man kan eksempelvis skrive om nogle af de ting, man har oplevet sammen eller nogle af de ting, man håber man skal lave sammen i fremtiden. Et kærligt brev kan i hvert fald være med til at give pengene lidt mere betydning, fordi man på den måde ved, at de kommer fra en, som man holder af, og som også holder af en.

I en toiletrulle

Hvis man synes at fjollede gaver er ret sjove, så kommer der selvfølgelig også et bud på en sådan indpakning til pengene – det er nemlig at pengene bliver gemt i en toiletrulle. Det er helt sikkert en indpakningsmetode, som mange kender fra børnefødselsdagene, hvor det er en sikker vinder til at skjule de små mønter, som man giver i gave.

Den går an til børnefødselsdagen, men det kan også sagtens gå an til voksne mennesker med et glimt i øjet. Så kan man på en eller anden måde få sedlerne eller mønterne ind i toiletpapirrullen, og så skal rullen selvfølgelig pakkes ind med gavepapir og hele molevitten. På den måde dukker man rent faktisk op med en indpakket gave, og ikke bare en lille hvid kuvert. Derudover er det også rigtig sjovt at se modtagerens reaktion, når vedkommende finder ud af, at det er en toiletpapirrulle, som gemmer sig bag gavepapiret.

Sparegris med penge i

Når man giver penge i gave, så kunne det også være meget relevant, at pengene kommer i en sparegris. Det er en lidt mere hyggelig måde at modtage pengene på, fordi det netop er tydeligt for enhver, at de to ting passer sammen. Derudover kan det også være en slags opfordring til, at man også lige sparer nogle af pengene op. Det er selvfølgelig helt op til modtageren af gaven af styre med, men det giver da i hvert fald muligheden for at kunne opbevare pengene et sikkert sted, indtil de skal bruges på noget.

Brochurer og blade til inspiration

Når man vælger at give penge i gave, så er det tid fordi, at man måske ikke kunne finde på noget andet at give, men det kan også være, at det er fordi man hellere vil have, at modtageren af gaven selv skal gå ud og købe lige præcis det, som vedkommende gerne vil have.

Hvis det er det sidste, der er tilfældet, så kan du eventuelt vedlægge nogle brochurer eller blade til inspiration. Hvis du eksempelvis ved, at vedkommende ønsker sig smykker, men du ikke helt ved, hvilke det er, så kan du vedlægge nogle blade, hvor der er inspiration til en masse forskellige smykker. Så kan du nemlig vise, at du har tænkt lidt over, hvad du gerne ville give, men at du hellere vil have, at vedkommende selv skal finde ud af det.

En kæmpestor kasse

For at vende lidt tilbage til en indpakning, som godt kan snyde lidt og altså lave lidt sjov med personen, kan du eventuelt overveje at pakke pengene ind i en kæmpestor kasse – eksempelvis en kasse, som der engang har været en støvsuger i, eller måske et tv. Det er ret sjovt, fordi en pengeseddel netop ikke fylder så meget, og derfor snyder gaven lidt, når kassen er så stor i forhold til indholdet. Det er endnu engang en gave, som kan gøre det lidt mere spændende at modtage den, fordi det netop ikke er super spændende at åbne en flad gave, hvor man tydeligt kan se, at det er et kort med nogle penge i.

Se også