Menu Luk

6 gode gaveideer til den, der gerne vil passe godt på sine tænder

6 gode gaveideer til den, der gerne vil passe godt på sine tænder

Det kan være svært at finde på gode gaver til dem, man holder meget af. Man vil selvfølgelig gerne give en hyggelig og brugbar gave, men nogle gange kan det faktisk også være det bedste at give nogle praktiske gaver – også selvom de måske virker lidt kedelige.

Er der eksempelvis tale om en person, som går meget op i at passe på sine tænder, og som muligvis har nævnt, at vedkommende mangler noget godt udstyr eller ting, som kan give bedre tandhygiejne, så kan man jo overveje en form for tandrelateret gave. Det virker måske som en skør gavetype, men her kommer 6 bud på, hvad det kunne indebære.

1 Gavekort til et tandlægebesøg

Der er mange, som ikke er synderligt begejstrede for at tage til tandlæge – både fordi det måske kan være lidt ubehageligt, og man måske endda har tandlægeskræk, og fordi det selvfølgelig også kan gå hen og koste en del penge, når man er voksen og skal dække regningen selv. Derfor kunne et bud på en gave være en pengegave i form af et gavekort til det næste tandlægebesøg.

Der er nok ikke så mange klinikker, som direkte tilbyder, at man kan købe et gavekort, som så kan bruges på klinikkens, så det må nok være et hjemmelavet gavekort i stedet for. Man kan eksempelvis lave et lille kort, eventuelt med en form for tandrelateret motiv udenpå, og så vedlægge et beløb, der nu passer med sit budget. Et beløb, som man altså kan bruge på sit næste tandlægebesøg. En sådan gave kan i hvert fald gøre det mere motiverende at gå til tandlægen.

#2 En god tandbørste, der er anbefalet af tandlægerne

Selvom pengegaven eller gavekortet til et tandlægebesøg er oplagt at give til en person, der gerne vil passe bedre på sine tænder, så er der måske også nogen, der foretrækker at give en mere fysisk gave. En rigtig god fysisk gave kunne være en tandbørste.

Først og fremmest er der måske mange, som ikke lige synes, at det er det sjoveste at bruge en masse penge på en tandbørste – og derfor er det jo en rigtig fin gave at modtage. Og derudover er en god tandbørste jo også fantastisk at have, når man går op i tandpleje.

Det kunne eksempelvis være en elektrisk tandbørste, da det er en lidt dyrere type tandlæge, som desuden anbefales af mange tandlæger. Ellers kan man generelt undersøge, hvilke tandbørster der er gode, og som derfor kunne være skøn at modtage i gave.

#3 Tandpasta

Det kan måske umiddelbart virke lidt kedeligt at give tandpasta som gave, men det er faktisk meget nyttigt, hvis man netop går op i tandpleje. Mange har nok en tendens til bare at købe den tandpasta i supermarkedet, som lige er den billigste, men hvis man gerne vil give tandpasta som gave, kan man jo kigge på nogle af de alternativer, der er lidt mere dyre.

Her vil det igen give mening at undersøge, hvilken type tandpasta der anbefales af tandlægen, og hvis man så kan finde en type, som er fra et anderledes mærke, kan det også være en mere spændende gave at modtage.

#4 Tandtråd

Tandtråd er noget, som tandlægerne ofte anbefaler, at man bruger, så det er også noget, man kan overveje at give som gave. Det kan igen kategoriseres som noget, der virker lidt kedeligt, men hvis man nu formår at pakke det ind på en indbydende måde – eksempelvis sammen med en tandbørste og noget tandpasta – så kan det pludselig komme til at se mere spændende ud.

#5 Gummitandstikker

Der er også mange tandlæger, som er begyndt at anbefale de små gummitandstikker, som kan være en slags supplement til tandtråden – det kunne altså også være en gaveide, hvis der netop er tale om en person, der gerne vil passe godt på sine tænder.

Disse gummitandstikker er, sjovt nok, nogle små tandstikker, som er lavet af gummi, og som findes i lidt forskellige størrelser. Meningen er så, at man skal bruge dem til at fjerne noget af det skidt i hjørner og kroge af munden, som tandbørsten måske ikke lige kan komme til. Det er måske ikke alle, som kender til denne form for redskab, og hvis det netop gør sig gældende for den person, som skal modtage gaven, så kan det jo faktisk godt være lidt overraskende at modtage.

#6 Tandlægens gode råd – en samlet gave

Når man har valgt en af de førnævnte gaver, så kan man for eksempel supplere med en lille folder eller en form for brev, hvorpå der står nogle gode anbefalinger til god tandhygiejne. De anbefalinger, som tandlægen typisk har er selvfølgelig at børste tænder hver dag, at gå til tandlæge regelmæssigt, at give opmærksomhed til alle tænderne i munden – også dem, der er svære at komme til. Og mange flere råd.

Det går igen under kategorien som en lidt skør og praktisk gave, men som sagt kan den netop være brugbar, hvis man er en person, der går op i have gode, rene og sunde tænder.

Og det handler i princippet også meget om, hvordan gaven tager sig ud, når man giver den. At modtage en enkelt tube tandpasta er selvfølgelig lidt tørt, men hvis man eksempelvis laver en lille gaveæske eller gavekurv, hvor der både er tandtråd, gummetandstikker, tandpasta, en tandpasta og en liste over tandlægens gode råd, så er der en god rød tråd, som netop gør gaven lidt mere spændende at modtage.

Se også